Zoets van Zeinab ligt sinds 20 september officieel in de winkel!

Zoets van Zeinab staat vol met lekkere en praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete baksels kunt maken. Dit boek is voor iedereen die plezier vindt in het creëren van lekkers voor zichzelf en anderen, en voor zowel de beginnende als de ervaren (thuis)bakker.

Het boek is uniek ingedeeld in zes handige hoofdstukken waarmee je oneindig veel combinaties voor jouw eigen spektakelstukken kunt maken. In het eerste hoofdstuk, basis, geef ik je informatie over bakbenodigdheden en ingrediënten die ik het liefste gebruik. Daarnaast vind je in dit hoofdstuk informatie over het vervangen van ingrediënten als je een recept bijvoorbeeld plantaardig of lactosevrij wilt maken. Ten slotte laat ik je met een uitgebreid smaakpalet zien welke smaken goed bij elkaar passen. Daarmee kun je (als je er klaar voor bent) in combinatie met de basisrecepten uit het boek zelf aan de slag om taarten naar je eigen smaak te creëren.

Het tweede hoofdstuk Cakes & co staat vol met cakes en andere taartlagen, van een chocolade fudge cake tot honingkoek, in het derde hoofdstuk vind je allerlei verschillende Vullingen & Crèmes waarmee je de cakes kunt vullen en afsmeren en in het vierde hoofdstuk, Decoraties & Zoetigheden, vind je lekkere recepten voor kleinere baksels en toppings die je kunt gebruiken om je taarten mee te versieren! Natuurlijk lenen deze recepten zich ook heel goed voor momenten waarop je een keer geen taart wilt bakken, maar bijvoorbeeld zin hebt in wat kleinere zoetigheden zoals baklava of dadelkoekjes.

Om vervolgens te leren hoe je de taarten kunt gaan opbouwen en alle elementen samen kunt brengen tot één spektakelstuk, vind je in het vijfde hoofdstuk How-to’s meer dan 20 handige tutorials. Aan de hand van stap-voor-stapfotografie leer ik je veelvoorkomende baktechnieken. Je leert niet alleen hoe je een taart vult en afsmeert, maar ook hoe je bijvoorbeeld verschillende decoratietechnieken toepast.

In het laatste hoofdstuk Taarten vind je maar liefst 16 recepten voor taarten waarin ik een aantal recepten van de cakes, vullingen, decoraties en how-to’s gecombineerd heb tot hemelse taarten, zodat je gelijk aan de slag kunt. Maar je kunt dus ook op avontuur gaan en zelf de leukste en lekkerste combinaties maken door de cakes, vullingen en decoratietechnieken naar wens te combineren met behulp van het gegeven smaakpalet! Je kunt met de recepten uit dit boek wel meer dan 400 verschillende combinaties maken en hebt dus letterlijk oneindig veel bakplezier!